• Den skjulte fjende - Den farligste fjende er den, man aldrig mistænker.

  • Frygtens tid: Psykiatriens grumme historie kan ses overalt.

  • Diagnostisk & Statistisk Manual - Psykiatriens mest dødbringende svindelnummer.

  • Dødforkert - Hvordan psykofarmaka kan slå dit barn ihjel.

  • Markedsføring af sindssyge - Er vi alle skøre?

Nyheder

Fransktalende børn langt bedre beskyttet mod ADHD end engelsktalende børn, og sikkert også dansktalende

Der er utallige eksempler på, at det er store tilfældigheder, som afgør om et barn får diagnosen ADHD.

Læs mere

Et stof meget lig ADHD-medicinen Ritalin forøger risikoen for hjerteanfald markant, selv ved korttidsindtagelse. Det perfekte stof til udløsning af hjerteanfald, udtaler ekspert.

Dr. Gemma Figtree, professor ved Sydney Medical School i Australien: "Vi ser igen og igen, at unge mennesker, som ellers er i god form, får hjerteanfald forbundet med indtagelse af dette stof".

Læs mere

Antidepressiver er langtidsmæssigt i virkeligheden depressiver - eller den eneste anvendelse, hvor placebo ikke kan hamle op med antidepressiver

Det er et velkendt princip i alle grene af naturvidenskab, at når et system (dvs. et eller andet som kan afgrænses) udsættes fra en påvirkning udefra, så forsøger systemet at modvirke denne påvirkning.

Læs mere

Elektrochok: Nutidens "hvide snit" i psykiatrien

Selv i psykiatriske kredse anerkendes "det hvide snit" og lignende hjernekirurgiske indgreb i dag som psykiatriske behandlingsformer, der aldrig skulle have været praktiseret

Læs mere

Psykiatrisk topfigur: Psykiatriens magtmonopol som enehersker over hvad der defineres som psykiske forstyrrelser er gået alt for vidt og bør stoppes

Allan Frances er en topfigur inden for psykiatri. Han har været leder af instituttet for psykiatri på Duke University School of Medicine i USA

Læs mere

Psykofarmaka og elektrochok: Ingen videnskabelig sammenhæng mellem påstået sygdom og behandling

Hvis en person har en bakterieinfektion, får vedkommende en antibiotikabehandling, fordi antibiotika slår bakterierne ihjel.

Læs mere

Etisk Råd: Den mest benyttede søforklaring og det mest benyttede forsvarsskjold i psykiatrien dur ikke

Denne sommer har set to kronikker i Berlingske (hhv. den 28/6 og den 27/7) antydende, at der mildt sagt er noget galt i psykiatrien.

Læs mere

Amokskyderier: Fra registrering af sammenfald over mistanke om sammenhæng til erkendelse af udløsende årsag - hvor mange hændelser er der brug for?

For nylig var der atter igen et amokskyderi i USA i en biograf i forbindelse med premieren på den nye Batman-film

Læs mere