Blind tillid til autoriteter er den største fjende for sandhed

Blind tillid til autoriteter er den største fjende for sandhed

Nyhedsbrev 2018-8

Giver det mening? Det er sagt af den måske største videnskabsmand verden har set, nemlig fysikeren Albert Einstein.1)

Er psykiatri en autoritet? Det må den vel siges at være - i hvert fald anerkender myndigheder ikke andre grupper, når det kommer til psykiatrisk behandling og indsigt i psykiatriens metoder. Er myndighedernes tillid til psykiatrien oven i købet blind? Ja, det må den vel også siges at være - det har vi fx senest set ved sidste års dokumentation af, at lykkepiller skader mere end de gavner.2) Selv sundhedsministeren har tilsyneladende blind tillid til autoriteten Lægemiddelstyrelsen, som lod en gruppe af psykiatere på tvivlsom vis gendrive konklusionen, at lykkepiller skader mere end de gavner. Naturligvis trådte også andre psykiatriske autoriteter frem i den offentlige debat og beklikkede forskerne bag den omfattende analyse af undersøgelser af lykkepiller.

Givet at psykiatrien er en autoritet på området psykiatri og at myndighederne har blind tillid til psykiatrien, så foreligger der her den største fjende til sandheden om psykiatri. Det er den logiske konklusion ifølge overskriftens Einstein-citat.

Man kunne sige, at det som udgangspunkt ikke er et problem, hvis en gruppe udgør en autoritet, og det er som udgangspunkt heller ikke et problem, hvis der er stor eller blind tillid gruppen, forudsat at denne gruppe helt igennem er etisk og altid handler i deres medmenneskers interesse uden skelen til personlig vinding. Kan psykiatrien opfylde dette?

Vi ved, at der findes nogle få uddannede psykiatere, der gør det, men det store flertal, som fylder deres patienter med livsfarlig psykofarmaka eller giver dem varigt hukommelsessvigt gennem elektrochok, kan ikke siges at være i den kategori. Værre endnu er den gruppe af psykiatere, der er "købt" af den psykiatriske medicinalindustri til i blinde at rose dens produkter. Ofte er det de mest fremtrædende psykiatere, der modtager lukrative konsulenthonorarer fra den psykiatriske medicinalindustri, for det er der, den medicinalindustri får mest "autoritet" for pengene. De er dermed ifølge Einstein den største fjende for sandheden om psykiatri.

Tænk hvis der var flere i regeringen og sundhedsmyndighederne, der havde studeret fysik og kendte til Einstein.

1) https://www.goodreads.com/author/quotes/9810.Albert_Einstein?page=2: "Blind belief in authority is the greatest enemy of truth." Albert Einstein.
2) http://videnskab.dk/krop-sundhed/nyt-studie-lykkepiller-har-ingen-effekt-paa-depression
https://www.b.dk/kommentarer/depressionspiller-goer-stoerre-skade-end-gavn?referrer=RSS
http://videnskab.dk/krop-sundhed/forskere-laegemiddelstyrelsens-kritik-af-lykkepille-studie-holder-ikke
http://www.psykiatriavisen.dk/2017/07/03/flere-spoergsmaal-til-minister/

 

FÅ VORES NYHEDBREV GRATIS LEVERET TIL DIN E-MAIL. TILMELD DIG HER.